Sannsynleghetsberekning

  K 8 5 2
8 5
2
E D 10 8 5 2
 
 

 
 
  -
E kn 10 7 4 3
E K D kn 3
K 6
 

Vi hamna i 6 hjerter etter at øst-vest hadde støtta kvarandre i spar. Utspelet var ein spar til liten, dama og steling.

Kva skal ein spele på her? Du må velge mellom dobbelkappen i hjerter eller å trumfe ein ruter.

Slik eg forstår Encyclopedia of Bridge har ein 63% sjanse for å få fem hjerterstikk om ein tek dobbelkappen. Det er visstnok 62% sjanse for at ruterfargen sit 4-3. Så de som skjønnar dykk på sannsynlighetsberekning: What to do??

Petter Haram:

Hmmm.... Hvordan havna jeg i 6 hjerter da? Hadde likt meg bedre i 6 kløver. Når jeg først har havna her så spiller jeg kløver kong til esset, hjerter til kapp og taper den stikker jeg returen hva den nå måtte være og spiller kløver til dama og ny kapp. Ser ikke særlig lovende ut for øvrig. Sansynlighet er matematikk. Både jeg og makker har sekskortsfarge, makker har singel og jeg renons, så dette har jeg ikke noe særlig tro på. Det verste er at det er ikke hjelp i å være inspirert og cashe hjerter ess heller, for sitter det singel honnør foran har jeg alltid to hjertertapere. I praksis er jeg vel beit med singel bak også med mindre jeg casher hjerter ess i stikk 2 og kløver til kongen og liten hjerter fra bordet og dekker lavest mulig det som kommer på....
 
Konklusjon: Det sitter så skjevt alt at jeg legger ned hjerter ess og feller singel honnør bak, (4-1 andre veien er alltid beit, så det hadde du ikke laga oppgave av), så spiller jeg kløver konge til bordet og dekker neste hjerter derfra laves mulig. Stikker høyre motstander med hjerter honnør nå så er det vel kun kløverretur fra dobbelton og ruteren 5-2 som beiter meg. Ja, det gjør jeg det!

Jonill:

Grunnen til at du ikkje er i kløverkontrakt, er at eg gløymde å ta med meg 6 kløver etter svaret på blackwood (hadde synt hjerter og ruter før, og makker har vist kløver). Eg trur nok makker hadde løfta til 7 kløver, og utan spar ess ut er vel den rimeleg håplaus.
 
Det merkelege i dette spelet er at alt sat rundt. Kløveren 3-2, ruteren 4-3 og hjerteren 3-2 med honnør tredje bak. Alle variantar førte fram, unntatt å legge ned hjerter ess :)