Utspel?

Du spelar mot Fantoni som sit nord og ei eller anna dame som har betalt han for å spele med henne. Med nord-syd i sona går meldingane slik:

Vest (du) Nord (Fantoni) Øst (makker) Syd (forvirra dame)
  2 NT (20-21) 3 ruter (yeslek) X
3 hjerter 3 NT Pass 6 ruter
Pass Pass Pass  

Dama sit på di side av skjermen og er djupt fortvila og forvirra over yesleken. Du forklarar venlegsinna at det syner hjerter eller begge dei svarte fargane. Etter at makker hennar har meldt 3 NT spør ho igjen og lurer på om øst har tilstått kva farger ho har. Det benekter du, og etter mykje styr og sukking melder ho 6 ruter. Utspel?

10 8 6 4 3
kn 10 7
kn 5
D 6 3

Per-Christian Gjerde:

Hjerter ser ut til å vere dødfødt, der er nok syd blakk så vi bør finne på noke anna... Vi kan jo kanskje finne makker med ein renons også og då er
sjansen størst i spar så eg speler ut ein av den sorten..Mulig makker isåfall burde doble for ikkje å få hjerter ut men prøver likevel.. :)

Arnt Ola Fidjestøl:

Eg hadde spelt ut hjerter. Dersom det er feil slik meldingsforløpet har gått er det uflaks!!

Petter Haram:

Denne var ikke enkel.  Jeg antar det er mest nærliggende å plassere makker med hjerterfarge fordi hvis Fantoni har 5 spar over din hjerter melder han den, nå meldte han 3NT og har nok både hjerter og spar. Så da er det mest nærliggende og med oddsen å anta at handen til makker er som damens, altså en enseterhånd. Hun kan umulig melde 6 ruter over 3NT med spar, i såfall kan det være 5-4-4-0 i spar med renons hos makker. Jeg håper de hadde system til ikke å blåse sparen. Å spille ut blir dermed et rent gjettverk og jeg tror ikke det er noe stikk i spar eller stjeling i spar hos oss, fordi jeg rett og slett ikke tror de blåser sparen. Makker kan ha singel, men det hjelper lite. Jeg er inne kun en gang og må treffe. Jeg går for kløver dame og deiser den i bordet. På en god dag treffer jeg makker med AJ, eller spillefører med singel kløver J (8 ruter) og ikke mulighet for å spille god noe der. Så får jeg håpe makker har et sikkert stikk ved siden av dersom det vi bare har det ene (singel hos damen). Hjerter ut var ikke noe fristende siden Fantoni nok har to hold i hjerter, og helt sikkert 3-korts for å melde 3NT slik jeg ser det. Da er det ikke mye rart igjen til makker i hjerter når jeg har JTx. Spillefører må ha singel eller renons. Med 7 ruter, singel hjerter, hva har hun i spar og kløver? 3-2, 2-3, 4-1, 1-4.  Dette blir bare spekulasjoner og synsing videre. Jeg står ved mitt valg og det ble kløver dame….

Sånn såg det ut:

BOARD 12

W
NS

S  Q 5
H  Q 3
D  A K 9 8
C  A K J 9 7
 
S  10 8 6 4 3
H  J 10 7
D  J 5
C  Q 6 3
12 S  K J
H  A K 9 5 4 2
D  10
C  10 8 4 2
  S  A 9 7 2
H  8 6
D  Q 7 6 4 3 2
C  5
 

Med andre ord - Fantoni i nord spelte mix til dei grader, og dama i syd hadde teke uante mengder møllers tran. Det må hjerter ut ellers tek speleførar kløverkappen og kastar hjertertaparane... Vi spelte spar ut og fekk 0,02% i trøst :)