Bridgeproblem til eggebridgespalten
Av Arve Gravdal

En sjelden gang når Odd Egil ikke har noen andre å spille med får jeg anledning til å spille med han slik som forrige tirsdag på klubben i Måløy.

Jeg hadde som vest fått utdelt: S-N/S

♠ A 9 6 5
K 8 7 3

9
♣ 9 7 5 3

Meldingene gikk:

 

Vest (Arve) Nord Øst Syd
      1 ruter
Pass 2 kløver Pass 2 hjerter
2 spar      


Reversmelding fra høyre og 2/1 fra venstre, her må det være slem på gang tenkte jeg og ville strø litt sand i maskineriet. Jeg la stille og rolig opp 2 sp.

Til min forbauselse fortsatte meldingene nå slik:

 

Vest (Arve) Nord Øst Syd
      1 ruter
Pass 2 kløver Pass 2 hjerter
2 spar 3 kløver 4 kløver!!! Pass!!?
???      


Takk for at du ble med på spøken med cue-biddet makker, kanskje vi er heldige og unngår å bli doblet………. eller? Er det noen som har en anelse om hva som er på gang? OK, jeg innrømmer at 2 spar meldingen var tøvete, men jeg har nå engang gjort det. Skal vi fortsette spøken med å cue 4 hjerter eller hva? Noen forslag? jonill@hotmail.com

Oddmund Midtbø:
At makker som har passa over 2 kløver frå nord, no skal ha til å cue 4 kløver, er merkeleg. Sjølvsagt kan det vere eit eller anna fordelingsuhyre ute og går. Men når makker først har meldt 4 kl, så er vi alt på utgangsnivå og einaste makker er interessert i er om eg har noko cue som han kan like å hjelpe til med. Sidan vi likevel kan spele 4 spar, er det gratis å ta med 4 hjerter på vegen så får makker avgjere resten.

Arild Hoff:
Først må eg seie at eg aldri hadde vore så aktuell at eg hadde meldt inn 2 spar, så eg hadde ikkje hamna i denne situasjonen. Når eg først er der, så hadde eg cua ruter. Makker har sikkert K D sjuande i spar og utanom treng han berre ED i hjerter for at det skal stå slem. Eg går ut frå at han som har meldt 2 kløver og 3 kløver har ein sju-åttekortsfarge, så eg går ut frå makker er blakk. Dersom makker svarar 4 hjerter på 4 ruter melder eg 5 spar, så får det vere opp til makker.

Jonill:
Eg hadde sett ned i bordet og meldt 4 spar.

Arve skal få lov til å fortsette historia:

Her er hele spillet:
 

Runde 5/Spill 15
Giver: Syd
Sone: N/S
10 4
5 2
8 4
K D kn 8 6 4 2
 
E 9 6 5
K 8 7 3
9
9 7 5 3
  K D kn 8 7 3 2
kn 4
E K D
E
  -
E D 10 9 6
kn 10 7 6 5 3 2
10
 

Jeg meldte 4 spar og det gikk pass rundt! Stakkars Odd Egil hadde lagt i buskene og ville “stampe” i 4 spar i håp om å bli doblet. 6 spar er bare å kaste i veggen og Odd Egil spurte hvorfor jeg ikke kontrollmeldte 4 hjerter slik at vi kunne få meldt slemmen. Han var den eneste som hadde kort og hadde passet hele tiden før han meldte på 4 trinnet. At alle 4 spillerne (p)sykemelder på samme spill er sjelden.